skip to Main Content

5 slimme tips om een kantoor coronaproof te maken

  • blog

Langzaamaan terug naar kantoor

Het ziet er niet naar uit dat het aantal corona besmettingen in Nederland snel terug gaat lopen. Toch gaan steeds meer mensen naar kantoor. Hier zijn verschillende redenen voor, omdat het niet meer mogelijk is om thuis het werk te doen, omdat het steeds lastiger wordt om thuis de concentratie te behouden, of gewoon omdat medewerkers de sociale contacten met collega’s missen. Gaan ook uw medewerkers weer steeds meer op kantoor aan de slag? Corona Tafel Schermen geeft 5 slimme tips om het kantoor coronaproof te maken, bijvoorbeeld met behulp van ons handige coronascherm.

tips kantoor coronaproof

1. Desinfectie

Ten eerste is het belangrijk om desinfectie overal op kantoor makkelijk te maken. Dat betekent dat er genoeg handgel beschikbaar moet zijn voor uw medewerkers. Zet op verschillende plekken op kantoor een pompje neer. Ook moet het kantoor zelf natuurlijk goed schoongemaakt worden. Bovendien kunt u ontsmettingsdoekjes beschikbaar maken zodat medewerkers af en toe zelf even hun bureau kunnen afnemen, als ze dat prettig vinden.

2. Route aanhouden op kantoor

Afhankelijk van de vorm van het pand, de hoeveelheid medewerkers en hoe vaak ze van de ene naar de andere plek moeten, kan het zijn dat het lastig is om de anderhalve meter afstand te houden. In bepaalde gebouwen is het dan ook slim om een looproute te maken en/of voorrangssituaties te creëren.

3. Een veilige werkplek

Een veilige werkplek is in tijden van corona een schoon, afgeschermd bureau waar collega’s niet met elkaar in contact komen. Staan de bureaus in uw pand naast elkaar? Geen zorgen, u hoeft niet het hele pand te verbouwen. U kunt makkelijk en snel onze corona schermen plaatsen, zodat iedereen veilig aan de slag kunnen. Deze schermen kunt u ook laten voorzien van uw logo.

4. Vergaderen op afstand

Vergaderen is tegenwoordig ook een stuk lastiger. Normaal gesproken gebeurde dit voor veel bedrijven in een redelijk kleine ruimte, en zat iedereen aan een tafel. Waar voorheen zes mensen aan een tafel konden zitten, kan dit nu nog maar met drie. Het is nog altijd het beste om online te vergaderen op afstand. Investeer in goede apparatuur (microfoon, camera, beeld, etc.), want deze manier van vergaderen blijft waarschijnlijk nog lang bestaan. Het is de investering dus zeker waard.

5. Pauze op anderhalve meter

Ten slotte moet er ook tijdens de pauzes rekening gehouden worden met de anderhalve meter afstand. In kantines is dit op sommige plekken erg moeilijk. Een aantal oplossingen zijn: verschillende lunchtijden aanbieden, lunchen op de werkplek en buiten lunchen.

Coronaproof met Corona Tafel Schermen

Corona Tafel Schermen helpt u graag om uw kantoor nog meer coronaproof te maken. In onze webshop vindt u veilige tafelschermen, die u kunt laten bedrukken met uw eigen bedrijfslogo. Ze zijn dus niet alleen veilig, maar geven uw kantoor ook een mooie uitstraling. Bestel ze direct eenvoudig online. Voor vragen kunt u contact opnemen via het formulier, door te bellen naar 035-6956000 of door een mail te sturen naar sales@zintuig.nl. Maak uw kantoor coronaproof met de hulp van Corona Tafel Schermen.

Back To Top