skip to Main Content

Veelgestelde vragen over corona voor werkgevers

  • blog

Aan het werk tijdens coronacrisis

Om onze gezondheid te beschermen, worden er veel maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Ook binnen bedrijven wordt er alles aan gedaan om verspreiding te voorkomen. Bent u werkgever, dan zult u ook maatregelen kunnen, en moeten nemen om verspreiding in uw kantoorpand tegen te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door een scherm tussen bureaus.

Moeten mijn werknemers thuisblijven?

Wanneer dat kan is het voor werknemers nog altijd verstandiger om gewoon zo veel mogelijk thuis te werken. Zeker wanneer ze last hebben van een of meer van de volgende symptomen:

  • Verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn)
  • Benauwdheid
  • Hoesten
  • Verhoging tot 38 graden of koorts (hoger dan 38 graden)
  • Plotseling verlies van reuk of smaak

Als werkgever bent u verplicht om een veilige werkomgeving te creëren. De toegang weigeren voor bepaalde medewerkers, bijvoorbeeld omdat ze een van de eerder genoemde symptomen vertoonden of omdat u op kantoor geen mogelijkheid kunt bieden om anderhalve meter afstand te houden, hoort daar ook bij. Wanneer u uw medewerkers weer op kantoor wilt laten werken, is het verstandig om een soort rouleersysteem in werking te stellen, zodat niet iedereen tegelijk op kantoor is.

veelgestelde vragen corona werkgevers

Hoe kan ik de kans op besmettingen verkleinen?

Wanneer uw medewerkers wel op kantoor komen, wilt u de kans op besmettingen natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Hoe doet u dat? U kunt verschillende maatregelen nemen. Zo is het belangrijk om schermen te plaatsen tussen de bureaus van uw werknemers. Op die manier is de kans dat ze de persoon naast zich aansteken een stuk kleiner. Bovendien moeten de werknemers altijd de mogelijkheid hebben om anderhalve meter afstand van anderen te houden. Ook moet u genoeg mogelijkheden beschikbaar maken voor uw medewerkers om de handen te ontsmetten. Haal stoffen handdoeken om de handen mee af te drogen weg, maar maak papieren exemplaren beschikbaar om de handen af te drogen.

Hoe zit het met vakantie-uren?

Het wordt zeer afgeraden om te reizen. Voor sommige landen geldt zelfs een negatief reisadvies. Voor veel mensen is dit een reden om geen vakantie te nemen. U mag uw medewerkers niet verplichten om (extra) vakantiedagen op te nemen wanneer er minder werk is. Wel mag u medewerkers weigeren wanneer zij tijdens hun vooraf ingeplande vakantiedagen toch willen komen werken. Wanneer uw medewerkers 14 dagen in quarantaine moeten blijven omdat ze op vakantie zijn geweest in een zogenaamd ‘rood’ of ‘oranje’ land, en zij niet thuis kunnen werken, dan hoeft u het loon niet door te betalen voor deze periode. U moet wel doorbetalen als het land, toen uw medewerker op vakantie ging, nog niet rood of oranje was.

Neem de juiste maatregelen op kantoor

Wanneer uw werknemers weer op kantoor werken, moet u dus de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Hiervoor schakelt u de hulp in van Corona Tafel Schermen. Wij installeren effectieve schermen voor uw bureaus. Neem contact op door een bericht achter te laten via het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 035-6956000 of door een mail te sturen naar sales@zintuig.nl. Wij gaan aan de slag met schermen voor uw bureaus!

Back To Top